Favoriete boeken: The hunger games

20150529-_DSC9753

 

Ik heb al van lezen gehouden, en deze drie boeken zijn gewoon de meest geweldige op de wereld!! Ik heb een hunger games obsessie. En vandaag ga ik jullie vertellen waarom deze boeken just amazing zijn!

20150529-_DSC9755

The hunger games, of de honger spelen, bestaat uit drie boeken. De honger spelen, vlammen, en spotgaai. Ze volgen elkaar allemaal op, dus je moet wel echt bij boek één beginnen, anders heb je geen idee waar het over gaat.

20150529-_DSC9761

De hoofdpersoon is Katniss Everdeen, die inplaats van haar zusje Prim deelneemt aan de honger spelen. Katniss woont in Panem, een land dat in districten is verdeeld, en zij woont in district 12. Met een trein wordt ze naar het Capitool gebracht, waar president Snow, de baas van de districten woont. Na veel voorbereidingen beginnen de honger spelen; uit elk district worden een jongen en een meisje gehaald. 24 spelers moeten elkaar uitmoorden, en degene die als laatst overblijft is de winnaar. Ik zal verder geen spoilers gaan vertellen ;).

20150529-_DSC975720150529-_DSC9758Ik heb het laatste boek (spotgaai) nu een week uit. Ik heb heel wat gehuild op het einde. Het loopt wel redelijk goed af, maar er is één zin die door mijn hoofd blijft spoken. (Sorry, ik verklap wel een stukje, maar ik MOET dit met jullie delen!) ”Mijn kinderen, die niet weten dat ze op een kerkhof spelen”.  Het is net alsof de boeken vertelt worden door Katniss zelf, omdat er ”ik” staat inplaats van ”ze”. Daardoor is het eigenlijk alsof je het zelf meemaakt…

20150529-_DSC9762

20150529-_DSC9763

20150529-_DSC9764

In spotgaai komt een liedje voor wat ik gewoon de hele dag door zing: ”The hanging tree”

”are you, are you coming to the tree They strung up a man, they say who murdered three. Strange things did happen here. No stranger would it be. If we met at midnight in the hanging tree.”

Dat is het eerste couplet.  Ik kan the hunger games aanraden aan iedereen! Er komt een beetje liefde is voor, maar verder veel actie en gevechten. Als je absoluut niet van lezen houd kunnen deze boeken dat ook veranderen! Of kijk anders de films.

20150529-_DSC9765

 Love,

Rosa

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *